Erciyes Üniversites tarafından düzenlenen TÜBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında dereceye girenler öğrencier ödüllerini aldılar. Düzenlenen töreninde; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai Çamdalı, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan’ın akademisyenler, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışma hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ünalan, “TÜBİTAK tarafından düzenlenen 8 farklı alanda 3 aşamadan oluşan bir yarışmadır. Türkiye genelinde 2017 yılında 7 bin 905 başvuru yapılırken, bu yıl başvuru sayımız 11 bin 352 olmuştur. Bugün 8 farklı alanda 29 projeye ödül almakta olup, 13 projemiz ise ilimizde yapılacak Türkiye finallerinde bölgemizi temsil edecektir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai Çamdalı da konuşmasında, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Çamdalı, “Bir fikri olan, bir projesi olan her zaman bizim için değerlidir. Burada her öğrenci yarışmanın amacına ulaşmasına vesile olmuştur. Bu yarışmaların temel amacı öğrencilerimiz erken yaşta bilimsel düşünceye yönlendirmektir.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, sergide özgün projelerin yer aldığını belirterek, tüm öğrencilere başarılar diledi.

Rektör Güven, “Burada çok sayıda bilim insanı adayı genç arkadaşımız var. İnşallah öyle olacaklarına da inancımız tam. Gelecek bu genç arkadaşlarımızın omuzlarında yükselecek. Büyük Türkiye hayalimizi gençlerimiz gerçekleştirecektir. Bundan sonraki hayatlarınızda araştırma, proje yapma heveslerinizi kaybetmemenizi diliyorum. Bunun içinde öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. Daha fazla projeyle, daha fazla öğrencinin ilgisini çekmek gerekiyor. Çünkü Türkiye 80 milyona yakın nüfusu ile büyük bir ülke ve giderek de büyümektedir. O yüzden daha fazla bilim insanına, daha fazla projeye ve araştırmaya ihtiyacımız var. Bu anlamda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren ortaokul öğrencilerine ödülleri takdim edildi.

1. BİYOLOJİ KAYSERİ ATATÜRK ORTAOKULU

2. BİYOLOJİ KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

3. DEĞERLER EĞİTİMİ KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

1. KİMYA KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

1. KİMYA KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

3. KİMYA KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

1. KODLAMA KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

3. KODLAMA KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

2. MATEMATİK KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

1. MATEMATİK KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

3. MATEMATİK KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

1. MATEMATİK KAYSERİ MÜNCÜBE CINGILLIOĞLU ORTAOKULU

2. TÜRKÇE KAYSERİ 75.YIL MÜHİBE GERMİRLİ ORTAOKULU

3. TÜRKÇE KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ