Kayseri Ticaret Odası tarafından düzenlenen etkinlikte, girişimcilere yönelik Finansal Okuryazarlık Semineri gerçekleştirildi. KTO Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, KTO Yönetim Kurulu Üyeleri, Tasarruf ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran ve birçok girişimci katıldı.

Kayseri Ticaret Odası Finansal Okuryazarlık Semineri Düzenledi

Programın açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, günümüzde teknolojik gelişmelerin yaşam biçimlerini etkilediğini belirtirken, finansal okuryazarlığın önemine vurgu yaptı. Başkal, işletmelerin ve bireylerin finansal yönetimi iyi bilmesi gerektiğini, bütçe yapma, tasarruf, borç alma ve yatırım gibi temel kavramlarda bilinçli olmanın önemli olduğunu dile getirdi.

Seminerde konuşan Tasarruf ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran, Kayseri'de konuşmanın zor olduğunu ancak herkesin her şeyi bildiği bir ortamda farklı bir şeyler anlatmaya çalıştığını ifade etti. Başaran, özellikle sanayici ve iş insanlarının ticari zekalarını kullanarak başarıya ulaştıklarını belirtirken, gençlere de finansal okuryazarlık konusunda önemli bilgiler aktarmak istediğini söyledi.

Seminerde sunulan sunumlarla, katılımcılara finansal okuryazarlık konusunda bilgi ve farkındalık kazandırıldı. Bu tür etkinliklerin, bireylerin ve işletmelerin finansal becerilerini geliştirmesi ve daha bilinçli finansal kararlar almasına yardımcı olduğu vurgulandı.

Editör: Osman Baytekin