Erciyes Üniversitesi, Times Higher Education Asya Sıralamasında Başarı Yakaladı Erciyes Üniversitesi, Times Higher Education Asya Sıralamasında Başarı Yakaladı

Batman’daki ilkokul öğrencilerine 1 ay süren eğitimle zeybek öğreten Kayseri Talas Gençlik Merkezi ekibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Yunus Emre İlkokulu öğrencileriyle muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. Talas Gençlik Merkezi’nin öğretmenleri Mehtap Coşkun Akkar, Tuba Altay, Emine Yeşilçimen ve Yunus Emre Ayduslu, yaklaşık bir ay süren zeybek dersleriyle öğrencileri başarılı bir gösteriye hazırladı. Halk Oyunları Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Mehmet Polat’ın yönlendirmeleriyle gerçekleşen gösteri, Sason’a bağlı Yunus Emre İlkokulu’nda gerçekleşti.

Kayseri Talas Gençlik Merkezi Batman'daki Öğrencilere Zeybek Öğretti

Program, uzaktan görüntülü konuşma ile bağlanan Mehmet Polat ve Halk Oyunları ekibinin katılımıyla renklendi. Miniklerin sergilediği gösteri büyük beğeni toplarken, Mehmet Polat ve ekibi de Sason halkı için özel olarak hazırladıkları zeybek performansıyla programa katkı sağladı. Bu etkinlikle Türkiye’nin kültürel mirası, Kayseri’den Sason’a aktarılmış oldu.

Sason ilçe Kaymakamı Murat Mete ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, program sonrası Talas Gençlik Merkezi öğretmenlerini ve Mehmet Polat’ı tebrik ederek gösteri için Kayseri’den Sason’a gelen ekibe teşekkür etti. Gösteriyi izleyen vatandaşlar adına da teşekkürlerini ileten yetkililer, etkinliğin başarısından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.