Kayseri Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği hocaları Prof. Dr. Tamer Ertan, Prof. Dr. Ömer Topuz, Op. Dr. Özkan Göğebakan ve Op. Dr. Mehmet Baykan, hastaneye karın ağrısı ve hazımsızlık şikayetiyle başvuran 38 yaşındaki Hikmet Şahin'in pankreas başında safra yollarına bası yapan ve kanalı genişleten lezyon tespit etti. Harekete geçen ekip, açık cerrahisi bile çok zor olan bir operasyonu laparoskopik whipple ameliyatı ile kapalı şekilde gerçekleştirerek hastayı sağlığına kavuşturdu.

Operasyon hakkında bilgiler veren Op. Dr. Mehmet Baykan, " Böyle bir ekibin parçası olup böyle güzel işler yapabildiğimiz için kendi adıma çok mutlu oldum. Tüm ekibe katkılarından dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Pankreas kanserleriyle ilgili bilgi veren Op. Dr. Özkan Göğebakan ise " Laparoskopik Whipple ameliyatı dünyanın sayılı merkezlerinde gerçekleştirilebilen önemli bir tekniktir. Hastanemizde bunu yapabildiğimiz için çok mutluyuz. Tabi ki bu ameliyatın yapılabilmesi için hastanenin de belirli bir donanıma sahip olması gerekir" diye konuştu.