Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve İklim Değişikliği Başkanlığı'nın iş birliğiyle düzenlenen "Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması" Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı, sanayicilerin büyük ilgisini çekti. Toplantıya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

KAYSO ve İklim Değişikliği Başkanlığı İşbirliğiyle Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Baloğlu, Yeşil Dönüşüm sürecinin önemine vurgu yaparak, sanayicilerin bu süreci doğru bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Avrupa'daki bazı firmaların karbon salınımıyla ilgili belgeler talep etmeye başladığına dikkat çeken Baloğlu, önlerindeki iki yılın bu sürece alışma süreci olacağını ifade etti. Baloğlu, sanayicilere yeşil dönüşüm sürecini fırsata çevirmeleri çağrısında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Orhan Solak ise iklim değişikliğinin küresel bir sorun olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin bu sorunu en fazla hisseden bölgelerden biri olduğunu söyledi. Yeşil dönüşüm sürecinin tüm sektörlerde kapsamlı bir değişimi beraberinde getireceğini belirten Solak, sanayi sektörünün bu süreçte kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde çeşitli konular ele alındı. İklim Değişikliği Başkanlığı Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi Başkanı Volkan Polat, ülkenin sera gazı emisyonları izleme, raporlama ve doğrulama sistemi hakkında bilgi verirken, Ticaret Bakanlığı'ndan Ticaret Uzmanı Özge Öktem sınırda karbon düzenleme mekanizmasıyla ilgili genel bilgilendirme yaptı. Türk Standartları Enstitüsü'nden Mehmet Ergün ise karbon ayak izi hesaplama standartları hakkında katılımcılara bilgi sundu.

Yozgat Bozokspor, Hacılar Erciyesspor'u Tek Golle Geçti: 1-0 Yozgat Bozokspor, Hacılar Erciyesspor'u Tek Golle Geçti: 1-0

Toplantının ikinci bölümünde ise Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Paneli düzenlendi. Panelistler, yeşil dönüşüm sürecinin iş dünyasına etkilerini ve sınırda karbon düzenleme mekanizmasının detaylarını katılımcılarla paylaştılar. Panel esnasında ve sonrasında katılımcıların soruları uzmanlar ve panelistler tarafından cevaplandırıldı ve bilgilendirme toplantısı başarılı bir şekilde sona erdi.