Kayseri'nin pastırmacısı Yasin Güzel, Ramazan Bayramı'nın Kayseri'ye yerli ve yabancı turist akınına sahne olduğunu belirtti. Turistlerin özellikle Kayseri'nin coğrafi işaret tescilli lezzetleri olan pastırma, sucuk ve sucuk içine büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Güzel, bayram döneminin kendileri için oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Kayseri Pastırmacısı Yasin Güzel Yabancı Turist Akınına Değindi

Ancak, bayramın ardından turist akınının azalmasıyla birlikte işlerin biraz yavaşladığını dile getiren Güzel, bu durumun geçici olduğunu ve gurbetçilerin gelmesiyle tekrar işlerin yoğunlaşacağını öngördüklerini belirtti. Özellikle 1-2 haftalık bir sürecin ardından işlerin normale döneceğini düşündüklerini söyledi.

Fiyatlara da değinen Güzel, şu anda et fiyatlarında bir artış olmadığı için pastırma, sucuk ve sucuk içi fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirtti. Ancak, normal zamanda et fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ürün fiyatlarında da artış yaşandığını kaydetti.

Kocasinan Belediyesi, Kayserililere Binlerce Organik Domates Fidesi Dağıtacak Kocasinan Belediyesi, Kayserililere Binlerce Organik Domates Fidesi Dağıtacak

Ürünlerinin dayanıklılığına da dikkat çeken Güzel, pastırma ve sucuğun içeriğinde bulunan baharatlar sayesinde uzun süre bozulmadan saklanabileceğini söyledi. Buzdolabında saklanan pastırma ve sucuğun gelecek kışa kadar tüketilebileceğini belirten Güzel, müşterilerin ürünlerini rahatlıkla saklayabileceklerini ifade etti.