Kayseri OSB Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya üzerinden yapılan bazı açıklama ve paylaşımların dezenformasyon amacı taşıdığı belirtilerek, 22 Mayıs 2025’te yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek amacıyla açıklama yapılmasının zorunlu hale geldiği bildirildi.
Açıklamada, önceki dönem yöneticiler tarafından açılan Kayseri OSB Dubai Türkiye Ticaret Merkezi ile ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başmüfettişi tarafından hazırlanan raporun yayınlandığı ve Kayseri OSB Müdürlüğü’ne ulaştırıldığı aktarıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, söz konusu merkezle ilgili üç başlıkta işlem yapılmasını istediği belirtildi:
Konuya ilişkin yargıya başvurulması ve sürecin takibi,
Arabulucu yoluyla sorumlulardan zararın tahsil edilmesi,
Olağanüstü genel kurul düzenlenerek sanayicilerin kararına başvurulması.
Ayrıca açıklamada, müfettiş raporu doğrultusunda suç duyurusunda bulunulduğu ve dönemin OSB yöneticileri hakkında kamu davası açıldığı bilgisi paylaşıldı.
Kayseri OSB Müdürlüğü, yapılacak olağanüstü genel kurulda sanayicilerin vereceği karar doğrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın amir hükümlerini uygulayacağını vurguladı.