Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat 2024 işsizlik verilerini değerlendirdi. Yalçın, işsizlik oranının Şubat ayında yüzde 8.7'ye gerilemesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu düşüşün Türkiye ekonomisinin gösterdiği performansa ilişkin umutları artırdığını ifade etti.

Kayseri Kadın Kooperatifleri 43'e Ulaştı: Destekler Artarak Devam Ediyor Kayseri Kadın Kooperatifleri 43'e Ulaştı: Destekler Artarak Devam Ediyor

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı TÜİK Verilerini Değerlendirdi

Yalçın, "TÜİK'in araştırmasına göre, 15 yaş ve üzeri kişilerde işsiz sayısı Şubat ayında bir önceki aya göre 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişiye düştü. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık bir azalma göstererek yüzde 8.7 seviyesine geriledi. Erkeklerde işsizlik oranı yüzde 7.3, kadınlarda ise yüzde 11.3 olarak tahmin ediliyor. 15-24 yaş arası genç nüfusta ise işsizlik oranı bir önceki aya göre 0.8 puan azalarak önemli bir düşüş gösterdi." şeklinde konuştu.

Kayseri OSB Başkanı, "Şubat 2024'te istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi oldu. İstihdam oranı ise 0.2 puanlık bir artışla yüzde 49.3 seviyesine yükseldi. Bu oran erkeklerde yüzde 66.5, kadınlarda ise yüzde 32.5 olarak gerçekleşti." açıklamasında bulundu.

Yalçın, "Şubat 2024 dönemi verileri, işsizlikteki düşüş eğiliminin güçlü olduğunu gösteriyor. Mali yapıda dengelenme ve enflasyonun kontrol altına alınmasıyla istihdamdaki artışın devam etmesini bekliyoruz. Üretim ve ihracattaki artış, iş gücü piyasasını olumlu yönde etkiliyor. Türkiye ekonomisi, daha fazla üretim ve ihracat yaparak güçlü bir konuma gelebilir. Sanayicilerimiz, istihdamın artırılması ve ihracatın hedeflerin üzerinde gerçekleşmesi için çaba gösterecektir." şeklinde konuştu.