Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2024 yılı yatırım programında asfaltlama faaliyetlerine yine en büyük pay ayrıldı. 2024 yılı içinde Kayseri OSB'de yaklaşık 28 kilometrelik yol baştan sona asfaltlanarak yenilenecek.

Kayseri OSB Yatırım Programında Asfaltlamaya En Büyük Pay Ayrıldı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan 2024 yılı ihtiyaç tespitlerinin ardından asfaltlamaya ilişkin yatırım programının oluşturulduğunu belirtti. Yalçın, "Kayseri OSB sınırları içindeki yollarımızda, 2023 yılında yaptığımız yaklaşık 19 kilometrelik asfalt yenileme çalışmamızı 2024 yılında da sürdüreceğiz. Kış aylarını geride bıraktığımız bu günlerde, ihtiyaç duyulan ve planlama içine alınan caddelerde yaklaşık 28 kilometrelik asfalt yenileme çalışmalarını kısa sürede başlatacağız" dedi.

Başkan Yalçın, 2024 yılı yatırım programında asfaltlama çalışmalarının yine önemli bir başlık olduğunu vurgulayarak, "2024 programı kapsamında yaklaşık 28 kilometrelik yolumuzu yenilemek için 80 bin ton asfalt kullanmayı hedefliyoruz. Bu yatırımın maliyetinin yaklaşık 150 milyon TL olmasını bekliyoruz. Maliyetleri düşürmek ve tasarruf sağlamak amacıyla ihale süreçleri ve malzeme temini konusunda titiz bir çalışma yürütmekteyiz" diye konuştu.

Yalçın, 2024 yılı asfaltlama çalışmaları tamamlandığında, Kayseri OSB sınırları içindeki yol ağının yarısına yakınını yenilemiş olacaklarını belirtti. Yapılan planlama ile Kayseri OSB'deki yolların konforunu artırmayı ve olası kazaları en aza indirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Osman Baytekin