Kayseri özelinde, seçim sürecinde yaşanan pankart-flama tartışmaları ve mitinglerle beraber sonucun ne olacağına yönelik merakta had safhaya ulaşmış vaziyette. Peki, 2023 Kayseri Seçim Sonuçları bize neler gösterecek?

Açıklanan verilere göre Kayseri’de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde; 3 bin 170 sandıkta, 1 milyon 26 bin seçmenin oy kullanarak cumhurbaşkanı ve milletvekili adayını oy kullanarak belirleyecek. 4 cumhurbaşkanı adayı arasında tercih yapacak olan vatandaşlar; Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan arasında gerçekleşecek olan yarışta söz sahibi olacak. 

“Ak Parti’nin Kalesi” olarak nitelendirilen Kayseri, mitinglere de yoğun katılım göstermişti. İlk olarak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, miting düzenlemişti. Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, esnaf ziyareti yapma düşüncesiyle geldiği Kayseri’de yoğun kalabalıkla karşılaşmış, gezisi bir anda mitinge dönüşmüştü. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü vatandaşlarla bir araya gelmiş, bu zamana kadar görülen en büyük kalabalıksa bu mitingde kayıtlara geçmişti. 

Bu süreç içerisinde zaman zaman hoş olmayan görüntüler kameralara yansımış, yırtılan flama ve bayraklar dikkat çekerken meydandaki vatandaşların dansıysa tüm ülke genelinde dikkatleri üzerine toplamıştı. Peki, 2023 Kayseri Seçim Sonuçları ne olacak?

Toplamda 10 milletvekili çıkaracak olan Kayseri’de milletvekili adayları arasında kazanma ihtimali yüksek olan isimlerse kulislerde konuşulmaya devam ediliyor. Konuşulanlara göre; Ak Parti 4 milletvekili, İyi Parti 2 milletvekili, MHP 3 milletvekili, 1 Bağımsız Milletvekili çıkaracak gibi duruyor. 

2023 Kayseri Seçim Sonuçları en merak edilen başlıklar arasında yer alıyor, Kayseri, artan nüfusuyla ülkenin kaderine büyük oranda etki edecek. Bizde 2023 Kayseri Seçim Sonuçları hakkında sizlere duyduklarımızı ve yaşanılanları bu şekilde özetlemek istedik. 14 Mayıs Pazar günü oylarınızı kullanmayı ihmal etmeyin, sizi temsil edecek adayları siz belirleyin!