Sabah saat 10.00’da başlayan kura çekimi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapıldı. AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, TOKİ Finansman Daire Başkanı ve diğer protokol üyeleri kura çekiminde yerlerini aldı. Engelli vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler, anne babalar ve genç vatandaşlar gibi sosyal konut projesine başvuran birçok vatandaş kura çekimini takip etmek için salona geldi. 2300 şanslı vatandaşın belirlendiği kura çekimi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit askerler için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı sonrası başladı. 

Heyecanları yüzlerinden okunan vatandaşlar, kura çekimi yapılırken kendi isimlerinin okunmasını büyük bir heyecanla beklediler. Kura çekimi ilk olarak protokol üyeleri tarafından şehit aileleri yakınları ve gaziler için yapıldı. Kura çıkan bazı vatandaşlar salonda yoktu. Protokol üyelerinin yapmış olduğu kura çekimi sonrası hatıra fotoğrafı çektiren protokol üyeleri sahneden indi. Program sunucusu daha sonrasında engelli vatandaşlar için kura çekimine başladı. Şehit aileleri, gaziler ve engelli vatandaşların kura çekimi sonrasında diğer vatandaşların diğer kategorisi adı altında kura çekimi başladı. 

Kura çekiminin kendisine çıktığını duyan vatandaşlar büyük bir sevinç duydu. Kura çekiminde kendi isimlerini duyamayan vatandaşların burukluğu yüzlerinden okunuyordu. Vatandaşlar bu tür bir imkanın kendilerine verildiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ettiler. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ 81 İl 250 Bin Konut Projesi Kayseri Merkez Kura Çekimi böylelikle sona erdi. Kura çekiminin kendisine çıkan vatandaşlar mutlu bir şekilde, çıkmayan vatandaşlar ise buruk bir şekilde salondan ayrıldılar.  Kura çekimi yapılırken şeffaf bir kura çekimi olması için kameralar her detaydan görüntü verdi ve noter huzurunda yapıldı.