Kayseri’de Kitap Severlere Müjde: Başkan Büyükkılıç, Kitap Kafe Projesini Duyurdu Kayseri’de Kitap Severlere Müjde: Başkan Büyükkılıç, Kitap Kafe Projesini Duyurdu

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Ali Yedikaya, KSMMMO tarafından düzenlenen basın açıklamasında meslektaşlarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik taleplerini dile getirdi. Yedikaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine yönelik yapılan başvuruların önemine vurgu yaparak, meslektaşlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

KSMMMO Başkanı Meslektaşlarının Çalışma Koşullarının İyileştirilmesini İstedi

Yedikaya, basın açıklamasında meslektaşlarının aşırı iş yükü altında zor şartlarda çalıştığını ve bu durumun sürdürülemez hale geldiğini ifade etti. Özellikle beyan ve bildirimlerin artmasıyla birlikte iş yükünün dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Mali müşavirlerin günün her saati çalışmak zorunda bırakıldığını, bu durumun meslektaşlarını bedensel ve ruhsal olarak olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Beyan ve bildirim sistemlerinin işlevsizliğine dikkat çeken Yedikaya, bu durumun meslektaşlarının stresini artırdığını ve iş verimini düşürdüğünü belirtti. Özellikle Nisan ayında Mali İdareler Birliği tarafından açıklanan vergi takvimiyle ilgili olarak 56 beyan ve bildirimin verilmesi gerektiğini belirten Yedikaya, bu yoğunluğun çalışma sürelerini kısıtladığını ve meslektaşlarının insanca çalışma koşullarının sağlanması gerektiğini vurguladı.