Kayseri’nin her bir köşesinin kendine has özellik ve değerleriyle ön plana çıktığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, şehrin sahip olduğu değerleri ve güzellikleri tanıtmak için özel bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gömeç Mahallesi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğine; Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın yanı sıra AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kocasinan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdülaziz Yıldırım, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve bölge sakinleri katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kayseri’nin kendine özgü ürünlerinin tanıtımının önemli olduğunu belirterek; “Geleneksel bir ürünün böylesi bir etkinlikle tanıtılması için gayret eden Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Kayseri’nin sahip olduğu değerleri tanıtmak için özel bir gayret gösterdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar ise; “İnsanın doğduğu yeri sevmesi, övgüyle bahsetmesi, kendi topraklarında olanı daha değerli ve kıymetli bulması fıtri bir şeydir. Herkesin kendi topraklarıyla ilgili içinde ariyet duygusu var. Bizimde kendi topraklarımızda bu bağı kurmamızda doğal bir şey yok. O yüzden her yerde fasulye var ve yetişiyor ama Gömeç’imizin fasulyesi, hakikaten diğerlerinden farklıdır. Belki bize öyle geliyor ama şehir dışından gelenler ve Gömeç fasulyesini ilk defa yiyenler, söylediğimi tescilliyorlar. Hatta fasulyeyi ilk defa yiyenler, ‘Biz, fasulyeden isteriz’ diye talepte bulunuyorlar. Gömeç’in fasulyesi, kıymetli, kaliteli ve lezzetli bir üründür. Maalesef Gömeç fasulyesinin üretim altyapısı fazla oluşmuyor. Bu sebep ise gençlerin tarıma ilginin azaldığını gösteriyor. Bu ilgiyi artırmak için elimizden geldiğince yoğun çalışıyoruz ve her zaman çiftçilerimize destek veriyoruz. Özellikle pandemi sürecinde yaşadığımız gıdaya güvenin ve öneminin ortaya çıkışını gördük. Çok şükür ülkemizde ve Kayseri’mizde kendi kendine yetebilen şehrimizi korumamız lazım. Bundan dolayı yaptığımız projeler çok önemli ve değerlidir” ifadelerine yer verdi.

Kocasinan Belediyesi'nin yöresel değerlerin tanıtımı için gösterdiği gayretten dolayı teşekkür eden vatandaşlar ise;  "Bu gayret bizim gibi üreticilerin büyük beğenisini kazanmıştır. Bize ve ürünümüze değer veren başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Başkan Çolakbayrakdar, protokolle birlikte davetlilere ve vatandaşlara Gömeç fasulyesi ikram etti. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlik, Kayserililerin büyük beğenisini kazandı.

GÖMEÇ FASULYESİ’NİN ÖZELLİKLERİ;

Gömeç fasulyesinin en önemli özelliği kalitesi, lezzeti, erken pişmesi, suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıdır.

GÖMEÇ FASULYESİNİN BESİN DEĞERLERİ VE FAYDALARI;

Uzmanlara göre; Gömeç fasulyesinin besin değerleri çok yüksektir. 100 gram gömeç fasulyesinde ortalama olarak 24 gram protein, 330 kalori, 1,5 gram yağ 20,2 karbonhidrat bulunur. Ayrıca içeriğinde fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve B1, B2,B3 ve E vitaminleri de bulunur. Sağlığa da bir çok yararları bulunur. İçeriğinde yüksek potasyum sayesinde düzenli olarak tüketiminde yüksek tansiyonu düşürür. Aynı zamanda kandaki kötü kolesterol düzeyini de önemli ölçüde düşürür. Vücuttaki kan şekeri düzeyini kontrol altına alma özelliği de vardır. O nedenle şeker hastaları da rahatlıkla tüketebilir. Zengin lif içeriği sayesinde kalın bağırsak ve hemoroit sorunları yaşayan kişilerin özellikle tüketmesi gereken besinler arasındadır.