Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri Kariyer Merkezi, istihdam alanında önemli bir rol üstleniyor. Faaliyete geçtiği 2021 yılından bu yana 12 bin 884 iş başvurusunu işleme koyarak 5 bin 757 kişinin istihdam edilmesini sağlamıştır. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki belediye, vatandaşların istihdamı için aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Kariyer Merkezi İstihdam'da Öncü

Kariyer Merkezi, iş arayanlar ile işverenler arasında köprü görevi görerek en uygun adayı en uygun işe yönlendirmeye odaklanmıştır. Özellikle sanayide aranan vasıflı veya vasıfsız personel ile stajyer gibi eleman ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Kayseri Kariyer Merkezi, çeşitli kurumlarla yaptığı iş birlikleri sayesinde güçlü bir sistemle hizmet vermektedir. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, sanayi odaları, ticaret odaları ve diğer kuruluşlarla yakın ilişkiler içindedir.

Merkez, web sitesi ve cep telefonu uygulaması aracılığıyla fırsatlara kolay erişim imkanı sunarak iş arayanlarla işverenleri buluşturmaktadır. Ayrıca, Kayseri'deki önemli istihdam fuarlarında aktif bir rol oynamaktadır.

Tüm bu çalışmaları sonucunda Kayseri Kariyer Merkezi, şimdiye kadar 360 bin 782 kişiye SMS ile yönlendirme yapmış, 12 bin 884 iş başvurusunu işleme koymuş ve 5 bin 757 kişinin istihdam edilmesine yardımcı olmuştur. Bu başarılarıyla Kayseri'nin istihdamına önemli bir katkı sağlamaktadır.

Editör: Osman Baytekin