Kayseri'de Çocuklar İçin Renkli Kitap Fuarı ve Şenliği Kayseri'de Çocuklar İçin Renkli Kitap Fuarı ve Şenliği

Kayseri’de 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından İncesu ve Yeşilhisar ilçelerine gezi düzenlendi. Programa katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizmcilerle birlikte şarkılar söyledi.

Turizm Haftası vesilesiyle düzenlenen etkinlikler, Kayseri’nin tarihi ve kültürel mekanlarının tanıtımı için önemli bir fırsat sundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun'un rehberliğinde başlayan program, İncesu ilçesindeki tarihi Kervansaray ve Arasta Çarşısı'nı ziyaret ederek başladı. Ardından, Yeşilhisar ilçesine bağlı Erdemli Mahallesi’nde bulunan Erdemli Vadisi’nde devam etti.

Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü İncesu ve Yeşilhisar İlçelerine Gezi Düzenledi

Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizm potansiyeli yüksek olan bu bölgelerde bulunan turizm işletmelerini ziyaret ederek, turizmcilerle bir araya geldi. Birlikte şarkılar söyleyip hoşça vakit geçiren protokol üyeleri, bölgenin doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Ayrıca, Yeşilhisar Kadın Kooperatifi ürünlerinden alarak destek olurken, Kayseri Ticaret Odası tarafından kooperatife 2 adet dikiş makinesi hediye edildi.

Vali Çiçek, turizmin Kayseri için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Her yeri keşfedilmeyi bekleyen hazinelerle dolu olan şehrimizde, turizmle ilgili bütün kurumlarımızla el ele seferberlik ruhu içerisinde çalışıyoruz. Kayseri’nin her yerinde bir hazine var. Ben buralarda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Burada herkes büyük bir mücadele veriyor. İnşallah hep beraber bu mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ise, "Kayseri bir açık hava müzesi. Şehrimizin doğusu ayrı batısı ayrı bir güzel. Daha önce Soğanlı Vadisi’ni şimdi buradaki Erdemli Vadisi’ni, kuş cennetimizi gündeme getirdiğimiz zaman biz bu şehrin güzel insanları olarak sosyal medyadan paylaşımlarla hem bu bölgeyi tanıtmak adına hem ulusal hem de uluslararası boyutta bu güzel mahallemizden bahsetmek adına çalışmalar yapmalıyız diye düşünüyorum. Artık turizm bu işin olmazsa olmazı haline geldi" ifadelerini kullandı.