Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sevilen turistik alanlarından Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki hayvanat bahçesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla bayram günü kapılarını açan hayvanat bahçesi, yaklaşık 12 bin ziyaretçiyi ağırlayarak yoğun ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve turizme katkı amacıyla bayram ve özel günlerde müzeler ve sosyal tesisleri halka ücretsiz sunduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, 19 Mayıs’ta da Anadolu Harikalar Diyarı’nın kapılarının Kayserililere ücretsiz açıldığını ifade etti.
Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki hayvanat bahçesinde 153 farklı türden yaklaşık 1.600 hayvan bulunuyor. Ziyaretçiler aslan, ceylan, rakun, boz ayı, kurt, maymun ve dağ keçisi gibi birçok hayvanı yakından görme imkanı buldu. Yeni hayvanlarla zenginleşen koleksiyon, Kayserililerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.