Evsiz kalan aileye yardım eli uzandı. Evi yangında yanınca yardım ettiler. Yaşanan yangın Kayseri’de oldu. Kayseri’de kiralık evleri yanan kadın ve çocukları, akrabalarının evine yerleştirilerek yardım eli uzandı.

 Yangın, Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi’ nde meydana geldi. Kocasinan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi’nde meydana gelen yangında evin büyük bir bölümü ve eşyalarının hemen hemen hepsinin yanması sonucunda kalacak yeri olmayıp sokakta kalan Ayfer Doğanbek ve çocuklarına Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından olaya el atıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü aileye yardım eli uzattı.

 Evi yangından sonra kalacak gibi olmadığı için Ayfer Doğanbek ve çocukları evsiz kalmıştı. Ayfer Doğanbek ve çocukları istasyon Mahallesi’ nde bir akrabalarının isteği üzerine dışarıda kalmasın diye evine aldı aileyi. İstasyon Mahallesi’nde bir akrabalarının evine yerleştirilirken, aileye kanepe, televizyon ve diğer ev eşyaları konusunda destek olundu. Aynı zaman da aile 2016 yılından beri aş evinden destek alıyordu bu yangında evini kaybeden aile aynı zamanda aş evi kartlarını da o yangında kaybetti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ailenin yangında yanan kartları alınıp onun yerine Büyükşehir Belediyesinin yeni uygulaması olan Sosyal Destek Kartı verildi. Olayın şokunu atlatamayan aileye yardım eli uzatmaya başlandı. Kamu kurum ve Kuruluşları ile de irtibata geçen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yangında evini kaybeden aileye yapılacak olan tüm maddi yardımları da koordine edeceğini açıkladılar.