O heykel oradan kalkacak diyen Erciyes üniversitesi (ERÜ) Fakültesi Dekanı ve Necip Fazıl Fikir ve Sanat kulübü Danışmanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş, Ankara Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünden kaldırılarak, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinin önüne dikilen, Kısakürek heykeli ile ilgili olarak, ‘’ O heykel oradan Kalkacak, yoksa biz kaldıracağız’’ dedi.

Heykelinin tepkiler üzerine Ankara Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün önünden kaldırılarak, Altındağ Belediyesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinin önüne dikilmesine tepki gösteren Prof. Dr. Aslantaş, durumu Kısakürek ve onun Büyük Doğu fikrine hakaret olarak değerlendirdi. ‘’Heykel Büyük doğu fikrine ve Üstada ihanet’’ Heykelin ne İslamiyet’ te ne de Kısakürek’ in fikir hayatında yeri olmadığını söyleyen Prof. Dr. Aslantaş, ‘’ Heykel, puta alet olma gibi bir risk taşıdığı için İslamiyet te kabul edilemeyen bir sanattır. ‘Yazmak için yaratıldım’ diyen Üstadın, baş eseri olarak kabul ettiği ‘ İdeolocya Örgüsü’ nde, heykel mevzu bahsi altındaki ilk cümlesi, ‘’Bizde heykel yoktur’’ diye başlar. Türkiye’de ve bütün dünya da putçuluk fikrini ve putları yer yüzünden kazımak gibi bir amacı olan bir dava adamın heykelini yapmak ona karşı yapılmış bir ihanettir. ‘ Üstadın heykelini kaldırın yerine fikrinin abidesini dikin’’.

Fazıl Kısakürek’ in oğlu Mehmed Kısakürek twitter da yaptığı paylaşımla da heykelin tekrar dikilmesine tepki gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Aslantaş, kendilerinin de fikir evlatları olarak, heykelin orada bulunmasına izin vermeyeceklerini belirtti. İsteğimiz ilgili makamların o heykeli oradan kaldırsın eğer kaldırmazlarsa biz kaldıracağız’’ ifadelerini belirtti.