Kayseri’de 52 yaşındaki Ü.A.’nin evine girerek 950 TL’sini gasp eden saldırgan 23 yıl hapis cezası aldı. 38 yaşındaki Adnan Y., yüzüne taktığı maske ile kimliğini saklamaya çalıştı. Polis soruşturması sonucu açığa çıktı.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Osman Kavuncu Caddesi’nde bulunan bir apartmanda geçtiğimiz Temmuz ayında meydana gelen olayda Ü.A., kendi evinde rehin alındı ve gaspa uğradı. Memur olan 52 yaşındaki Ü.A.’nın evinin kapısı akşam saatlerinde çalındı. Ü.A., kendisini doğalgazcı olarak tanıtan saldırgana kapıyı açmadı. Bunun üzerine ev kapısının kilidini zorlamaya başlayan saldırgan, bir süre sonra eve girmeyi başardı. Yüzüne maske takan 38 yaşındaki Adnan Y., Ü.A.’yı rehin aldı. Ü.A.’yı bıçakla yaralayan saldırgan, evde bulunan 950 TL’yi de gasp etti. Saldırganın evi terk etmesi üzerine polisi arayan mağdur Ü.A. şikayetçi oldu.

Olay yeri inceleme ekipleri tarafından evde yapılan çalışma sonucu saldırgana ait parmak izleri bulundu. Maskeli gaspçinin kimliğini açığa çıkaran polis ekipleri, Adnan Y.’yi tutukladı. Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkartılan Adnan Y., ‘’kasten yaralama, hürriyetten yoksun kılma ve yağma’’ suçlarından yargılandı. Toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Y., cezaevine gönderildi.