Kayseri’nin uluslar arası düzeydeki Central Park projesi için karar verildi. Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının yerine Central Park yapılıyor. İşte, Kayseri’nin milyon dolarlık projesinin detayları…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır gündeminde olan Central Park projesi için sona yaklaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı ile anlaşma sağlayan Belediye büyük proje için harekete geçti. Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının yerine Central Park yapılacak. Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi’nde bulunan 2. Hava İkmal Bakım Merkezine ait 2 milyon metrekarelik boş alan üzerine Central Park inşa edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Büyükşehir Beledi Başkanı olduğu dönem sık sık dile getirdiği mega proje nihayet hayat bulacak. Projenin 2018 yazında başlatılacağı duyuruldu. Bakan Mehmet Özhaseki’nin müjdesini verdiği park projesi sayesinde Kayseri şehir merkezinde devasa bir yeşil alana kavuşacak.

Türkiye’nin en büyük parkının Kayseri’de kurulacağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘’2. Hava İkmal Bakım Merkezi’nin toplam arazisi 3 milyon 400 bin metrekareden oluşmaktadır. Yaklaşık 500 bin metrekarelik alanda lojman ve fabrika bulunuyor. Geriye kalan 2 milyon 66 bin metrekarelik alansa boş duruyor. Amacımız boş alanı değerlendirmek ve Türkiye’nin en büyük park projesini gerçekleştirmektir. Uzun yıllardır Kayseri’de Central Park kurmak istediğimizi söylüyorduk. Lakin, Savunma Bakanlığı ile anlaşamadığımız için projemizi hayata geçirememiştik. Şimdiyse, Savunma Bakanımız Nurettin Canikli ve ekibinin özverisiyle gerekli anlaşmayı sağladık. Hava İkmal Şehir Parkı’nda Kayseri’nin en yüksek binasını da inşa edeceğiz. 160 metre yüksekliğindeki seyir kulesi bulunacak. Ayrıca, parkın çevresine 5 bin 600 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru yapacağız. Şehir Parkı’nda dünya mutfağına özgü restoranlar, kafeler bulunacak. Keza düğün ve nişanlar için salonlar yapacağız’’ dedi. Bakan Özhaseki, Central Park projesinin başta Kayseri olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.