Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından raylı sistem hattına 15 milyon liralık yatırım yapılacağı açıklandı. Park ve bahçe düzenlemesi ile raylı sistemin verimliliğinin artacağı belirtildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik, raylı sistem araçlarını ve park yerlerini kontrol etti. Kayseri’de ulaşımın en önemli öznesinin raylı sistem olduğunu belirten Başkan Mustafa Çelik, ‘’Toplu taşımanın bütün yükü tranvaylarda bulunuyor. Şehrimizin bir ucundan öteki ucuna dek uzanan tranvay güzargahları sayesinde vatandaşlarımız hızlı ve ucuz şekilde ulaşım sağlayabiliyor. Bu nedenle raylı sisteme sürekli yeni yatırımlar yapmamız gerekiyor. Raylı sistem araçlarının park edildiği alanların düzenlenmesine dikkat etmeliyiz. Raylı sistem araçları için kurulan geceleme alanlarını düzenlediğimiz vakit daha verimli şekilde yararlanabiliriz. Bu nedenle belediyemiz 15 milyon lira tutarında yatırım yapmaya karar verdi. Aynı şekilde geceleme alanlarının yanında bulunan park ve bahçeleri de düzenleyeceğiz’’ diye konuştu.

 İldem Depo Sahası’nı ziyaret eden Başkan Mustafa Çelik, çalışanlarla görüştü. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan 12 bin metrekarelik alanın raylı sistemde verimliliği artırdığını belirten Başkan Çelik, ‘’Şimdi hedefimiz OSB’deki gibi İldem bölgesinde de geniş bir geceleme alanı oluşturmaktır. Bunun içinde elimizi taşın altına sokmaktan hiç çekinmedik. Belediye bütçemiz çerçevesinde raylı sisteme 15 milyonluk yatırım yapacağız. İstediğimiz verimliliğe ulaşana kadar bütçemizi artırmaya devam edeceğiz. Bizim için önemli olan başarılı bir sonuç almaktır. Yoksa, işimizi daha düşük fiyatlarla da yapabilirdik. Lakin, sonuç işe yaramadıktan sonra yapmamızın da anlamı kalmaz. İldem’deki projemizin hedefi 25 raylı sistem aracının yan yana park edebilmesini sağlayabilmektedir. Araçlar harekete hazır şekilde geceleme yapabilirse; verimlilikleri de artıyor. Dolayısıyla geniş bir alana ihtiyacımız var. Ray sisteminin döşenmesi için çalışmalar başlatıldı’’ dedi. Başkan Çelik, İldem Depo Sahası’ndaki işçilerle çay içtikten sonra incelemelerini bitirdi.