Kayseri OSB yönetim kurulu başkanı Tahir Nursaçan, Vergi Haftası dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Nursaçan, vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu belirtti.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu başkanı Tahir Nursaçan, Vergi Haftası’nın önemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Vergi Haftası’nın 1989 yılından itibaren kutlandığını belirten Başkan Nursaçan, ‘’Ülkemizde her yıl 26 Şubat- 4 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası, vergi bilincinin oluşmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Gelişmiş devletleri incelediğimizde vergi gelirlerinin toplumun en önemli finans kaynaklarından birisi olduğunu görüyoruz.

 Sosyal devlet anlayışına katkı sağlamak için vatandaşların ellerinden geleni yapması gerekmektedir. Taşın altına elimizi sokmadan her şeyi devletten beklememiz doğru değil. Aksine üretmeli, kazanmalı ve kazandığımızı da ülkemiz için kullanmalıyız. Ülkemizin finans yönünden kalkınabilmesi için vergilerin düzenli şekilde ödenmesi gerekmektedir. Vergi ödeme bilinci çocukluk yaşlarından itibaren geliştirilmelidir. Dinimizce de vergi verilmesi tavsiye edilmektedir’’ diye konuştu.

 Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için vergilerin önemine dikkat çeken OSB Başkanı Tahir Nursaçan, ‘’Kamu hizmetlerinin topluma daha adil ve eşit dağıtılması için vergilerin doğru şekilde kullanılması gerekmektedir. Genç nesillerin daha refah şartlarda yaşaması için hepimiz sorumluluk üstlenmeliyiz. Vergilen eksiksiz ve zamanında ödenmesi hususu önem taşımaktadır. Vergileri gecikmeli şekilde ödeyerek soruna neden olunmamalıdır.

 Gelir ve giderlere göre hesaplanan vergilerimizi ödemek vatandaşlık görevimizdir. Vergi ödeme bilincinin toplumumuzda yaygınlaşmasına dikkat edilmelidir. Vergi kaçırmak, vergide ödenecek miktarı az tutmaya çalışmak gibi oyunlara bulaşılmamalıdır. Milletimizin istikbali, ekonomimizin kalkınması herkese yarar sağlamaktadır. Vergi Haftası vesilesiyle vergilerini zamanında ödeyen, vergi borcunu kapatmak için efor sarf eden tüm vergi mükelleflerine teşekkür ediyorum. Herkesi ekonomide yakalayacağımız istikrar ve gelişim için vergilerimizi zamanında ödemeye davet ediyorum’’ diye konuştu.