Kayseri’ye yani atanan Vali Şehmus Günaydın sıkı bir denetim yapacağını ve sürekli kontroler olacağını söyledi. Özellikle sigara konusunda daha çok dikkatli olunacağı öğrenildi. Yeni Valinin söylediklerine göre sağlık konusunda daha fazla duracağı anlaşıldı. Kayseri’ ye yeni ataması olan Şehmus Günaydın konuşma yaptı. Vali Şehmus Günaydın ‘’sigara içmeyeceğiz de içirtmeyeceğiz de. Bu konuda sürekli takipte olacağız. Özellikle sigaranın kapalı ortamlarda içilip içilmediği kontrollerini yapacağız. Sebebi sigarayı kullanan vatandaş sadece kendine değil aynı zamanda da pasif içiciler olan vatandaşa da zarar veriyor. Bu konuda çok hassas olup çalışmaları bırakmayacağız’’ dedi.

 Kayseri’ye atanmadan önce Isparta’ da Valilik yapan Şehmus Günaydın Kararnameye göre Kayseri’ye atanıp Cuma günü Kayseri’de ki ilk iş günü yaptı. Göreve başlayan Şehmus Günaydın, Talas ilçesinde ki Fatma Kirazgiller Aile Sağlık Merkezi’nin Açılışında Konuşma yaptı. Aile Sağlık Merkezini yaptıran Kirazgiller Ailesine ve diğer hayırseverlere çok teşekkür ettiğini dile getirdi. Vali Şehmus Günaydın, sadece teşekkür etmeyip vatandaşın sağlığı için de sigara konusuna giriş yaptı.

 Vali Günaydın, ‘’sigarayı hem içmeyeceğiz hem de içimlerine engel olacağız. Bu konu üzerinde durup sürekli takibini yapacağız. Kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda hassasiyet göstereceğiz. Geçen haftalarda bir vatandaş ile muhabbet ettik . 30 yılı aşkındır sigara kullandığını dile getirdi. sadece kullandığını söylemekle kalmayıp sigarayı içmeseydim 2 tane daha evim olurdu dedi. Sigara sadece can zararına değil cebindeki paraya da etki ediyor. Zarar veriyor’’ dedi. Aynı zaman da sadece kendisinin değil Cumhurbaşkanımızın da bu konu da hassas olduğunu dile getirdi. sadece sigara konusuyla kalmayan Vali Şehmus Günaydın, aynı zaman da okul kantinlerine gidip denetim yapacaklarını ve Obezite ile de mücadele edeceklerini dile getirdi.