Kayseri’de kar esareti yaşanıyor. Geç gelen kış mevsimi bir anda etkisini kar yağışı ile göstererek vatandaşı hazırlıksız yakaladı. Kayseri ve çevre illere bir anda bastıran kar yağışı vatandaşı zorladı. Ekipler karla kaplı yolları açmakta zorlandı.

Kayseri’de akşam saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı ilerleyen saatlerde artınca yollar trafiğe kapandı. Trafikte ilerlemekte güçlük çeken araç sürücülerinin imdadına belediye ekipleri yetişti. Kent merkezinde etkisini gösteren kar yağışı kayak merkez olan Erciyes Dağı’nı da etkisi altına aldı kışın ve karın keyfini Erciyes’te çıkarmak isteyen vatandaşlar dönüş yolunda trafikte zor anlar yaşadı. Kar yağışı ve soğuk havanın etkisi ile buzlanan yollarda araçlar kayma tehlikesi yaşadı. Büyükşehir Belediyesi kar temizleme araçları ile sürücülerin imdadına yetişti. Karla kaplı yolları temizledikten sonra tuzlama da ihmal edilmedi. Aynı tempoyla çalışan diğer belediye ekipleri de şehir içinde ki yolları temizleyerek olası bir kaza riskini önlemiş oldu.

Meteorolojiden gelen açıklamada ise kar yağışının bundan sonra sık sık beklendiğini duyurdu. Kış mevsimi bu sene etkilerini geç gösterse de zorlu bir kış mevsimi yaşanacağa benziyor.