Kayseri'nin Alparslan Mahallesin de yol üzerinde bulunan kafe önünde meydana gelen silahlı çatışmada kafe işletmecisine kurşun yağdırıp ağır yaralı hale getiren ve kendisi de  olayda yaralanan sanık bugün hakim karşısına çıkarıldı. Aralarında husumet bulunan M.A.Ş ve Z.E bir kafenin önünde birbirine silahlarla ateş açtılar ve ikisi de yaralandı.

Olay yaşandıktan sonra yapılan araştırmalarda M.A.Ş ve Z.E'nin aralarında husumet bulunduğu öğrenildi. Olay günü Z.E isimli sanık M.A.Ş isimli sanığın kafesine giderek kurşun yağdırdı, M.A.Ş de ona karşılık verdi ve ikiside olay yerinde yaralandılar. Olayda ki görgü tanıklarının verdiği ifadeler ise şunları anlatıyor ;

- Z.E isimli şahıs, kafe işletmeciliği yapan M.A.Ş isimli şahısı vurmak için Alparslan Mahallesin de bulunan kafenin önüne geldi. Evine gitmek için kafenin önüne park ettiği arabasına doğru giden M.A.Ş isimli kişiye Z.E isimli kişi ateş etti. M.A.Ş de ona karşılık verdi, v M.AŞ bacağından yaralanırken, Z.E ise 5 kurşun ile yaralandı. Olay yerine polis ekipleri ve sağlık ekipleri geldi. Yaralılar Şehir Hastanesine ve Fakülte Hastanelerine kaldırıldılar. Ağır yaralanan M.A.Ş ile Z.E hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiler.M.A.Ş çıkarıldığı hastanede adli takip şartıyla serbest bırakıldı fakat Z.E " KASTEN ADAM ÖLDÜRME" suçundan dolayı tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Z.E koltuk değneği ile duruşmaya gelip hazır bullunurken, diğer sanık M.A.Ş hastanede tedavisi sürmeye devam ettiği için duruşmaya gelemedi. 

Tutuklu sanık Z.E, M.A.Ş ile 4 Aralık 2011 yılında aralarında bir husumet olduğunu belirterek, "Bana silah sıkanı görmedim, Bana ateş eden M.A.Ş olmayabilir.Biz 2011 yılının sonlarına doğru kavga ettik ve husumetimiz o zaman başladı. Herhangi bir boğuşma olmadı. Ben kaçarken vuruldum. Kendisini vurarak öldürmek istemedim. Kafamda bulunan kapşonluyu ise hava soğuk olduğu için giydim, yüzümde maske falan yoktu" şeklinde konuşarak kendisini ifade etti ve durumu anlattı. 

Duruşmaya tanık olarak gelen O.K ise "M.A.Ş ağabey ile giderken 2-3 metreden sanığı gördüm. Elinde silahı vardı. M.A.Ş' yi hedef alarak sıktı" dedi ve ifadesini verdi.

Mahkeme kararınca, tedavisinden dolayı duruşmaya katılamayan hem mağdur hemde sanık olan M.A.Ş'nin de olayla ilgili ifadesinin dinlenilmesi için yapılan duruşma 10 Nisan'a ertelendi.Sanık Z.'nin ise tutuklu yargılanmaya devam edilmesine karar verildi.