Kayseri’ de yürütülmekte olan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) soruşturma çerçevesinde terör örgütünün ‘mahrem imamı’ olduğu öne sürülen kişi ile eşi, Kayseriye yakın olan Nevşehir’de yakalandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütün Kayseri yapılanmasında ‘’ mahrem imam ‘’ olduğu gerekçesiyle öne sürülen kişi hakkında yakala kararı olan M.Y. ile eşi S.Y. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Kayseri’ ye yakın bir diğer ilimiz olan Nevşehir’ de yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalanan M.Y. ile eşi S.Y. göz altına alındı. Yakalanan karı koca Kayseri’ye getirildi. Kayseri’ ye getirilen ve emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi. Diğer yandan, Kayseri merkezli 17 ilde Bylock operasyonu yapılmıştı. Kayseri merkezli 17 ilde yapılan Bylock operasyonunda Bylock kullandıkları ve örgüt üyesi oldıkları iddia edilen 23 şüphelinin hakkında göz altı kararından sonra firari durumda olan diğer 5 şüpheliden R.T. de Kayseri’ de evini başka bir yere taşırken yakalandı. Yakalanan R.T Sağlık Kontrolünden geçirilip daha sonra da adliyeye gönderildi. Ayrıca 26 Ocak’ ta düzenlenen operasyonda 18 şüpheli göz altına alınmışrı. Göz altına alınan 18 şüpheliden 7’ si tutuklanmış, 11’ i adli kontrol şartı ile polis ekipleri tarafından serbest bırakılmıştı.