MEVLİD-i Nebi Haftasında yapılan etkinlikleri Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Hisarcık tarafında görevli olan Hisarcık Kayadibi Camii İmam Hatibi Fatih Türkmen ve  Hisarcık Meydan Camii İmam Hatibi Adem Öz  kişileri tarafından hazırlanan etkinlikte 40 Hadis ezberleme yarışması yapıldı.

 Kayseri Hisarcık Konferans salonunda düzenlenen yarışmada beklentiden daha fazla katılım oldu ve çok sayıda din görevlisi olan şahısları katıldı. Düzenlenen yarışmaya Hisarcık Medine İmam Hatip Ortaokulu, Necati Türkmen Kız Kur’an Kursu , Hisarcıklıoğlu Anadolu Lisesi, Hisarcık Fevzi Çakmak Ortaokulu, Kıranardı Ortaokulu, Kani Arıkan İmam Hatip Lisesi, Kani Arıkan Ortaokulu ve Hisarcık Anadolu Lisesi okullarında eğitim ve öğretim gören 217 lise öğrencisi ile 530 ortaokul öğrencisi katılım sağladı.

 Düzenlenen Programda konuşma yapan İl Müftüsü Doç. Dr Şahin Güven, "Hazırladığımız programlarda öncelik olarak kitap okutuluyor ve okuttuğumuz o kitaplardan sınava tabi tutarak ödüller ve çeşitli hediyeler veriliyor. 
Ben Şahin Güven özellikle bu şekilde harika bir okuma programı düzenleyen ve başta din görevlileri olmak üzere tüm öğrencileri bir araya getirmek için çaba sarf eden Kayseri Hisarcık bölgesin de çalışan imam-hatip kardeşlerime ve Kur’an kursu hocalarımıza  canı gönülden teşekkür ediyorum ve onları tebrik ediyorum.Sizlerin büyük çabalamaları , sarf edilen bunca emek , gayret ve çok çalışma neticesinde bu şekilde güzel hayırlı bir iş gerçekleştirilmiş oldu.

Bunun yanı sıra öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz  bizlere bu şekilde destek yaparak ve hayırlı bir işe de vesile oldular. Onlara da ayrı ayrı  çok teşekkür ediyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.