Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması içerisin de yurt dışına kaçan ve firari olarak aranan, hakkında yakalama kararı olan işadamı İlhan Miraboğlu´nun damadı, kayınbabasının kaçtığı yeri mahkemede söyledi.

 Miraboğlu´nun  Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Texas eyaletinde yaşamına devam ettiğini söyleyen ve itirafçı olarak mahkemede tüm bildiklerini anlatan damada, mahkeme heyeti etkin pişmanlık yasası hükümleri gereğince cezasını karar esnasın da 9 yıl iken 1 yıl 10 ay 15 güne indirdi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık 40 yaşında olan A.A. 'nın avukatları adliye koridorunda hazır bulundu.

“KAYINBABAM, BİZİM ADIMIZA ÇEŞİTLİ HESAPLAR AÇTIRIP, PARA YATIRDI”

Mali müşavirlik yaptığını ve Fetullahçı  Terör Örgütü (FETÖ) firarisi iş adamı İlhan Miraboğlu´nun damadı olduğunu ifade eden tutuksuz yargılanan sanık A.A. (40), ifadesinde şunları söyledi:
 “Bank Asya´da hiçbir hesabım yoktu. Kayınbabam  İlhan Miraboğlu, benim adıma ilgili bankadan hesap açtırıp, para yatırmış. Benim olayla ilgili haberim Miraboğlu´nun emri vakisi üzerine  oldu. Bir akşam kayınbabam İlhan Miraboğlu bizim evimize gelerek, ‘sizin adınıza bankadan hesap açtırıp, para yatırdığını' söyledi. Biz de söylediklerine karşılık ortalık karışıkken neden böyle bir şey yaptın baba diye sorgulayınca sert bir dille, ‘çocuklar bu şekilde olması gerekiyor´ diyerek konuyu ört pas etti. Birkaç gün sonra tekrar evimize gelip ilgili evraklara imza attırdı ve eşimin babası olması sebebi ile kendisini sorgulamaktan çekindim. Erciyes Üniversitesi´nde Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde doktora öğrencisi olduğum dönemde, hocalarımın bana öğretim görevlisi açığı olduğunu söyleyince ve bana makul bir iş teklif edince  ben de tekliflerini kabul edip, hem Erciyes Üniversitesi (ERÜ)´de hem de Özel Melikşah Üniversitesin´de 3 saatlik derslere öğretim görevlisi olarak girdim. Melikşah bünyesi adı altında sigortamın görülmesinin tek sebebi,açıklaması budur.”