Geçtiğimiz aylarda Kayseri merkezde bulunan bir AVM’nin teras katında eşine kurşun yağdırarak ölümüne sebep olan 33 yaşında ki sanık ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

 Kayseri’de uzaklaştırma kararı olduğu halde güpegündüz eşine kurşun yağdırarak ölümüne sebep olan zanlı L.A.  bugün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Sanık ilk çıkarıldığı mahkemede  ‘’ Olay günü eşimle konuşmak için aramızdaki sorunları düzeltmek için yanına gittim. Fakat bana çok sert tepki göstererek konuşmama ve barışmamıza izin vermedi. Beni kışkırtıcı sözler sarf ederek ‘sen erkek misin’ dedi daha sonra da senle baş koyduğum yatakta seni aldattım şeklinde konuşmasına devam edince bende kendimi tutamadım ’’ şeklinde ifade vererek kendini savundu.

 31 Ekim’de meydana gelen olayda boşanmak istediği eşi E.A’nın yanına giden L.A. alışveriş merkezinin teras katına çıkarak konuşmanın tartışmaya dönmesi ile yanında bulundurduğu tabancayı ateşleyerek eşine 5 el ateş etti. Çeşitli yerlerinden yaralanan E.A olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava da sanık L.A:’nın da avukatı bulunurken karşı taraftan kimsenin mahkemeye katılmaması da dikkat çekti.

 Sanık L.A: mahkemede verdiği ifadede ‘’ Ben 2 çocuk babasıyım. Eşimle aramda böyle sorunlar olsun istemedim hiçbir zaman. Fakat olaydan bir gün önce eşimi bir erkekle yakaladım. Eşimin evine gittiğimde eşimin evinden sesler geliyordu. Eve girmemin yasak olduğu için polisi aradım. 20 dakika sonra eşimin evine gelen polislerin kapıyı çalması ile eşim kapıyı açtı. İçeriden erkek sesi duydum. Biz olayın üzerine polis ekipleri tarafından emniyete gidince dayım eşimin evinin yakınlarında kaldı. Komşunun kızı ile birlikte eşimin evinden çıkan erkeğin videosunun da çekildiği kanıtlar var elimizde. Ben durumu polislere söyleyince eve tekrar gidildi. Ç.D. isimli erkeği evde ikinci aramalarında buldular.’’ şeklinde ifade verdi.

Sanığın ifadeleri ile birlikte 3 tanığında dinlendiği dava da mahkeme heyeti müşteki tarafında beyanının alınmasının uygun olduğunu belirterek duruşma saatini 16:30’a erteledi.