ERÜ Uluslar arası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafında ‘’Hocalı Katliamı’’ semineri düzenlendi. Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği temsilcisi Elşen Ganbarov’un konuşmacı olarak katıldığı seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından siyasi, politik ve tarih konulu seminerler düzenlenmeye devam ediyor. Son olarak ERÜ Uluslar arası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘’Hocalı Katliamı’’ semineri gerçekleştirildi. ERÜ Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Kayseri Temsilcisi Elşen Ganbarov, ERÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Berat Deniz ve öğretim görevlileri katıldı. Yüzlerce öğrencinin takip ettiği seminerde Hocalı Katliamı’nda şehit düşen insanların anısına saygı duruşunda bulunuldu. Kur-an’ı Kerim tilavetinin de yapıldığı törende İstiklal Marşı’nın yanı sıra Azerbaycan Milli Marşı’da okundu. Seminerin açılış konuşmasını Azerbaycan Büyükelçiliği temsilcilsi Ganbarov yaptı. Hocalı Katliamı’nın insanlık dramı olduğunu ifade eden Ganbarov, ‘’Üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen acısı halen boğazımızı düğümlemekte kalbimizi parçalamaktadır. Türk milleti olarak yeterince koordineli çalışmayı başaramıyoruz. Tarih boyunca birbirimizle savaşlar verdiğimiz görülüyor. Oysa ki, aynı milletin evlatları olarak birbirimize destek olmamız gerekiyor. Kardeşlik hukukunun gereklerini yerine getirmek için daha fazla kenetlenmeli, birbirimizden güç almayız. Türklerin tarihinin en başarılı dönemi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i kurmasıdır’’ diye konuştu.

26 Şubat’ta gerçekleştirilen Hocalı Katliamının unutulmaması gerektiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, ‘’ERÜ öğrencileri ve öğretim görevlileriyle milli şuuru yüksek bir topluluğu oluşturmaktadır. Tarihini unutan bir millet kaybolmaya mahkumdur. Hocalı Katliamı hepimizin ortak acıdır. Katliamda öldürülen kardeşlerimizin anısını yaşatma görevi hepimizin üzerindedir. Her yıl 26 Şubat’ta Hocalı Katliamını ve şehitlerini anıyoruz. Öğrencilerimizin milli birlik ve beraberlik temelinde hareket etmesi bizleri mutlu ediyoruz’’ dedi.