Sivas’ta yaşan 11 yaşında ki lösemi hastası Emirhan Yıldız ablasından alınan ilikle tekrar yaşama tutundu. Kayseri Erciyes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla Emirhan tekrar hayata tutundu.

Sivas’ın Ahmet Turhan Gazi Mahallesi’nde yaşayan Levent-Ayşe çiftinin 11 yaşında ki oğulları Emirhan 2015 yılında lösemi teşhisi kondu. Hastalığının ardından okula gidemeyen Emirhan eğitim hayatından da arkadaş çevresinden de uzaklaşmak zorunda kaldı. Ailenin tek isteği oğullarının tekrar sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmesiydi ve Kayseri Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi küçük Emirhan’a umut oldu. Kayseri’de bir hastanede tedaviye başlayan Emirhan 7 ay süren kemoterapinin ardından sağlığına tekrar kavuşmuşken 2016 yılında tekrarlayan hastalık ailenin umutlarını bir kez daha söndürdü.

Doktorların Emirhan’ın kurtuluş şansı için ilik nakline ihtiyacı olduğu ve yapılan testler sonucunda da Emirhan’ın ablasının iliği uyumlu bulundu. İlk gerçekleştirilen ameliyat başarısız olunca 15 gün sonra ablasının iliğini Emirhan’a tekrar nakledildi ve bu sefer ilik tuttu ve ablası Emirhan’a umut oldu.

Hastalığı nedeni ile 3 sene boyunca eğitim hayatından geri kalan Emirhan şimdi artık daha iyi ve hastalığını yendi. Okula başlamasının erken olduğunu düşünülen Emirhan’a evde eğitim hizmeti sunuluyor. Herhangi bir enfeksiyona maruz kalmaması gerektiği için çok fazlada dışarı çıkamayan Emirhan’ın ablası bu konuda da kardeşini yalnız bırakmıyor. Evde oynayabilecekleri sevdikleri oyunlarla Emirhan’a hem ablalık hem de arkadaşlık yapıyor.