Yeni Ar-Ge merkeziyle birlikte özellikle balık ve baharat ürünlerinde kapsamlı analizlerin yapılacağını belirten Bağlamış, “Et ve et ürünlerinde elde ettiğimiz başarıyı şimdi balık ve baharat gibi stratejik sektörlerde sürdürülebilir, güvenli ve şeffaf bir üretim modeliyle taçlandıracağız” dedi.
Ette Başlayan Başarı, Balık ve Baharatla Devam Ediyor
KTB’nin daha önce kurduğu et ve et ürünleri Ar-Ge merkezinin, sucuk, pastırma ve kavurma gibi ürünlerde kalite ve hijyen kriterlerini bilimsel analizlerle güvence altına aldığını hatırlatan Başkan Bağlamış, “Bu sistemle bölgedeki üreticilere düzenli mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal analiz desteği sunarak, hem üretici rekabetini artırdık hem de tüketici sağlığını garanti altına aldık” ifadelerini kullandı.
Kayseri’nin “Denizi Yok Ama Balığı Var”
Denize kıyısı olmamasına rağmen alabalık ve Türk somonu üretiminde Türkiye’de üst sıralarda yer alan Kayseri’nin bu başarısını yeni yatırımla daha ileriye taşımak istediklerini belirten Bağlamış, ORAN Kalkınma Ajansı’nın Üreten Şehirler Mali Destek Programı kapsamında sağlanan hibeyle toplam 15 milyon TL’lik Ar-Ge yatırımını hayata geçirdiklerini söyledi.
Yeni merkezde balık ürünleri için dioksin, furan, PCB gibi kritik sağlık parametrelerinin analiz edileceğini belirten Bağlamış, baharat sektörüne yönelik de çoklu mikotoksin analizlerinin yapılacağını ifade etti. Ayrıca, üreticilere bilimsel danışmanlık, sertifikasyon ve izlenebilirlik gibi alanlarda destek sağlanacak.
“Bilimle Güçlenen Kayseri”
Kayseri’nin gıda sektöründe sadece üretim değil, aynı zamanda kalite ve sürdürülebilirlik açısından da lider bir şehir haline gelmesi hedefleniyor. Bağlamış, “Yeni analiz merkezimiz sadece bir yatırım değil, Kayseri’nin gıda sektöründeki liderliğinin somut göstergesidir. Bu proje, hem bölgesel kalkınmaya hem de Türkiye’nin gıda güvenliği politikalarına önemli katkılar sunacaktır” diye konuştu.





