Kayseri’de düzenlenen Gastronomi Festivali Bölge Yemek Yarışması'nda Kayseri mutfağı birinci oldu. Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen yarışmaya Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Yozgat illerinden Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümünde okuyan öğrenciler katıldı. Toplam 13 ekip, her birinde 3 öğrenci ve 1 danışman öğretmen bulunan, bölgesel yemeklerini en lezzetli ve hızlı şekilde hazırlayarak birinci olmak için mücadele etti. Yarışmacılar, toplam 90 dakika sürelerinde hünerlerini sergiledi.

Kayseri Mutfağı Yarışmada Birinci Oldu

Yapılan yemekler ve sunumlar jüri üyeleri tarafından puanlandı ve dereceye giren okullar belirlendi. Dereceye giren okullar ve yemekleri şu şekilde sıralandı:

Kayseri Talas Halide Nusret Zorlutuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Kurşun Aşı, Üzümlü Pekmezli Gerdan ve İncir Dolması menüsüyle 91,9 puanla birinci oldu.

Sivas Merkez Necip Fazıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Keledoş Çorbası, Divriği Pilavı ve Sarı Burma Tatlısı menüsüyle 91,8 puanla ikinci oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanlarını Makamında Ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanlarını Makamında Ağırladı

Nevşehir Merkez Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Kokina Çorbası, Ayva Dolması ve İncir ve Erik Yahnisi Tatlısı menüsüyle 89,8 puanla üçüncü oldu.