Tanıtım törenine; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel, Yiğit Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, bürokratlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, konuşmasına deprem felaketine değinerek başladı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye genelinde 30 büyükşehir arasında yatırım lideri olduğunu belirtti.

Başkan Büyükkılıç’ın ardından konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise şehirlerin canlı olduğunu, ruhu olduğunu, yaşadığını dile getirerek, “Onlar da bakım istiyor, ihtimam istiyor.” Sözlerini kaydetti ve Başkan Büyükkılıç ile ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından otobüsleri inceleyen ve otobüsle tur atan Kayseri Protokolü Kayseri Haberler mikrofonuna da özel açıklamalarda bulundu.