Kayseri Büyükşehir Belediyesi, geride kalan 5 yılda ulaşım alanında önemli projelere imza attı ve yeni 5 yılda da stratejik ulaşım projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yeni 5 Yıl Ulaşım Projelerini Hazırladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda kentte 7 adet köprülü kavşak, 11 köprü ve 35 yeni bulvar ve caddeyi hizmete açtı. Bu süreçte toplam 971 kilometre yeni yol yapılarak, 1 milyon 851 bin 500 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, önümüzdeki 5 yılda kentin ulaşımını iyileştirmek için 25 kilometre uzunluğunda 10 yeni alternatif yol güzergâhı yapmayı planlıyor. Bu yeni yollar, şehrin ulaşım ağını genişletmeyi hedefliyor.

Başkan Büyükkılıç’ın talimatıyla, yeni yapılan tüm yollarda bisiklet yolu bulunacak. Bu kapsamda Talas bölgesini kapsayan ve Erciyes Üniversitesi ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi entegrasyonunu sağlayacak bisiklet yolları da projelendirilecek.

Büyükşehir Belediyesi, şehrin yoğun yaya geçişi olan ana arterlerinde 7 adet yaya üstgeçidi yaparak trafik güvenliğini artırmayı hedefliyor. Bu projelerle, araç sürücüleri ve yayalar için daha güvenli bir şehir ortamı oluşturulacak.

Editör: Osman Baytekin