Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hobim Arıcılık Projesi kapsamında arıcılara 2 bin arılı kovan dağıttı. Proje, yaklaşık 10 milyon TL'ye mal oldu ve arıların sağlıklı bir şekilde teslim edilmesi için gece 03.30'da düzenlenen tören yoğun ilgi gördü.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2 Bin Arılı Kovan Dağıttı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, arıcılığı teşvik etmek ve kentteki bitki çeşitliliğini artırmak amacıyla Hobim Arıcılık Projesi’ni hayata geçirdi. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Otoparkı’nda düzenlenen arılı kovan dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, belediye yetkilileri ve üreticiler katıldı.

Gece saat 03.30’da düzenlenen törende konuşan Başkan Büyükkılıç, "Sabah namazı için vakit girdi, güzel bir saat. Üretmenin zorluklarını bilenler olarak, sizlerin emeğine saygı duyuyor ve bu hizmeti sunmaktan gurur duyuyoruz. Ekibimizi tebrik ediyorum" dedi. Kayseri'nin 39 büyükşehir arasında tarıma en çok destek veren şehir olduğunu belirten Büyükkılıç, üreticilere hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin bitki çeşitliliğinin arıcılık için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, "Özvatanımızın bal konusunda coğrafi işaret aldığını ve Kayseri’mize mal olduğunu hatırlatmak isterim. Hobi olarak başladığımız bu projeyle vatandaşları arıcılığa teşvik ediyoruz ve toplamda 2 bin arılı kovan dağıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Osman Baytekin