Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin sadece ticaret ve sanayi alanında değil, artık tarım ve hayvancılık alanında da önemli bir noktaya geldiğini vurgulayarak, "Kayseri malum bir ticaret ve sanayi şehri ama bunun yanında tarımda da iyi bir noktaya geldik" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Tarımda Önemli Bir Noktaya Gelindiğini Söyledi

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelik olarak gerçekleştirilen projeler ve yatırımlarla Kayseri'yi tarım şehri haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki büyükşehir belediyesi, üreticilere desteklerini aralıksız sürdürüyor. Hobim Arıcılık Projesi kapsamında düzenlenen Arılı Kovan Kura Çekimi Töreni'ne katılan Başkan Büyükkılıç, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, tarımda kendi kendine yeten bir şehir olmanın önemine vurgu yaparak, Kayseri'nin üreten bir şehir olma yolunda çalışmalarına devam edeceğini ve üreticileri her zaman destekleyeceklerini ifade etti. Üreticileri desteklemenin önemine değinen Büyükkılıç şunları söyledi:

"Üreteni çok seviyoruz ve desteklemeyi seviyoruz. Kayseri malum bir ticaret ve sanayi şehri ama bunun yanında tarımda da iyi bir noktaya geldik. Gerek ekili alan gerekse üretim anlamında sıralamamız 15'lerden 6'lara indi. Bu, bizim için önemli bir gelişme. Ayrıca birçok üründe ilk 10'a girdik. Kayseri'de üretilen ürünlerden söz edebiliriz. Deniz olmamasına rağmen balıkçılık alanında da önemli bir noktaya geldik. Kayseri'de balıkçılık anlamında yavru balık ihracatı yüzde 37'lerde. Bunun yanı sıra dağıttığımız tohumlarla amatörce hobi mantığında tarım yapanları teşvik etmek amacıyla desteklerimizi sürdürüyoruz."