Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ulaşım ücretlerini karşılama amacıyla başlattığı uygulamada önemli bir adım daha attı. Son iki yıldır devam eden uygulama kapsamında, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu ilçelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli öğrencilere otobüs ve tramvayda kullanılmak üzere aylık 150 biniş yüklenen ulaşım kartları dağıtıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Kartları Dağıttı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, öğrencilere sağlanan bu destekle ilgili yaptığı açıklamada, gençlerin eğitim ve diğer ihtiyaçlarına katkı sağlamanın önemine vurgu yaptı. Başkan Büyükkılıç, “Geleceğimiz olan gençlerimiz için eğitim de sağlık da spor da bizim olmazsa olmazımız niteliğinde ve bu konuda emeğimizi hiçbir zaman esirgemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere seslenen Büyükkılıç, onların ülke, bayrak, din, vatan ve millete olan bağlılığını vurgulayarak, donanımlı ve milli-manevi değerlerle donanmış bireyler olmalarını istedi. Büyükşehir Belediyesi'nin gençlerin ve öğrencilerin yanında olduğunu belirten Büyükkılıç, bugüne kadar 7 bin öğrenciye ulaşım kartı yardımı yapıldığını ve bu desteğin süreceğini vurguladı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ‘genç dostu’ ödülü alan bir Büyükşehir olarak gençlerin ve öğrencilerin daima yanında yer alacaklarını belirten Büyükkılıç, gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.