Kayseri Ticaret Odası Başkanı: 'Tükettiğimizden Daha Fazlasını Üretiyoruz' Kayseri Ticaret Odası Başkanı: 'Tükettiğimizden Daha Fazlasını Üretiyoruz'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Turizm Haftası dolayısıyla Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Büyükkılıç, ziyaret sırasında, şehrin tarihi zenginliklerini ve turistik potansiyelini vurgulayarak, "Kayseri, adeta bir açık hava müzesi gibidir. Her bölgesinde tarihi dokuya sahip çok önemli yerler bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Kayseri'de Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası'nın 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandığı Kayseri'de, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun başkanlığındaki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmada, Büyükkılıç, turizmin önemine dikkat çekerek, etkinliklerin şehrin olumlu imajına katkı sağlamasını ve insanların şehri daha yakından tanımasını amaçladığını ifade etti. Ayrıca, Kadim kent Kayseri'nin, zengin tarihine ve doğal güzelliklerine vurgu yaparak, bu değerlerin tanıtımının önemine değindi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin turizm potansiyelini artırmak için yapılan çalışmalara da değindi. UNESCO Kreatif Şehirler Listesi'nde yer alan Kayseri'nin gastronomi ve sağlık turizmi alanındaki potansiyelini artırmak için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, Erciyes Dağı'nda faaliyete geçen Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin, yaz aylarında da turizmi canlandıracağını vurguladı.

Başkan, turizm sektöründeki temsilcilere seslenerek, iş birliği içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı ve projelerin hayata geçirilmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Son olarak, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun, şehrin turistik potansiyeline dikkat çekerek, Büyükkılıç'a turizme verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.