Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencilere başarılar temennisinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde düzenlenen kurslarla 1000 öğrenciye LGS’ye yönelik kurs verdiklerini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı LGS'ye Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi

Eğitimde kaliteli hizmet sunmanın yanı sıra öğrencilere destek olmayı önemsediklerini ifade eden Büyükkılıç, sınav maratonunda öğrencilerin yanlarında olduklarını vurguladı. KAYMEK Gençlik Merkezleri'nin öğrencilerin güçlü bir destekçisi olduğunu dile getiren Başkan, aynı zamanda kentteki kütüphane ve sosyal tesislerin de öğrencilerin hizmetinde olduğunu belirtti.

Sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Büyükkılıç, "Yavrularımız bugüne kadar gece gündüz emek verdiler, hayalleri ve idealleri uğrunda canla başla çalıştılar. Sınavda da hayallerini süsleyen okulları kazanmalarını temenni ediyor, yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Sınava girecek her bir öğrencimize yürekten başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca, sınav günü öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için araç sürücülerinden korna çalmamaları ve daha duyarlı olmaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

2024 LGS, 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. İki oturum halinde yapılacak sınavın birinci oturumu saat 09.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak.

Editör: Osman Baytekin