Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 7 bin yıllık geçmişi ile ünlü Kültepe kazılarında yeni sezona başlangıç yaptı. Başkan Büyükkılıç, kazı çalışmalarının 76. yılına girerken, eline kazma ve fırça alarak kazı çalışmasına katıldı ve sezonu başlattı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Kültepe Kazılarında Yeni Sezonu Başlattı

Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü'ndeki kazılara destek vermeye devam ediyor. Başkan Büyükkılıç, Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ile bir araya gelerek, kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş birliklerinin süreceğini vurguladı.

Bu mirasa sahip çıkma kararlılığını dile getiren Büyükkılıç, "Kültür Bakanlığımızla iş birliğimiz devam ediyor. UNESCO listesinde yer alan Kültepe kazıları, 75 yıldır devam ediyor ve sezon itibariyle sürüyor. Bu mirasımıza sahip çıkacağız" dedi. Ayrıca, kazılarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ise, 76. sezona Başkan Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle başladıklarını belirtti. Kulakoğlu, bu kazıların sadece Kayseri'nin değil, tüm Ortadoğu'nun tarihine ışık tuttuğunu vurguladı ve saray yapıları gibi önemli kalıntıları araştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Büyükkılıç, kazı çalışmasında ekiple sohbet ederek başarılar diledi. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal ile daire başkanları da yer aldı.

Editör: Osman Baytekin