Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 8-9 Haziran'da gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylara başarılar diledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde bu yıl YKS hazırlıkta 1040 öğrenciye ücretsiz kurs verildiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, YKS’ye girecek adaylar için toplu ulaşımın ücretsiz olacağını da belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı YKS'ye Girecek Adaylara Başarılar Diledi

Başkan Büyükkılıç, adaylara başarılar dileyerek, "Öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Bütün sene boyunca aldıkları eğitim ve öğretimin bu sınavlarda karşılığını almalarını temenni ediyorum. Geleceğin aynası olarak gördüğümüz gençlerimizin her zaman arkasında olduk ve bundan sonra da arkalarında durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde verilen eğitimlerin yanı sıra ücretsiz çay, çorba ikramlarının yapıldığını ve öğrencilerin kütüphanelerden yararlandığını vurguladı. YKS'ye girecek adaylar için toplu ulaşımın ücretsiz olacağını hatırlatan Büyükkılıç, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizin bu zorlu maratonunda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Raylı sistem ve otobüs seferlerinde ek seferler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, sınav saatlerinde gürültü oluşturabilecek durumlardan kaçınılması ve araç sürücülerinin siren veya korna çalmaması konusunda vatandaşlardan hassasiyet göstermelerini rica etti.

Editör: Osman Baytekin