6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili yakından etkileyen deprem felaketinin ardından Kayseri’de yaşanan depremlerde vatandaşları korkutuyor. Hasarlı bina sayısının açıklanmasının ardından iyiden iyiye panik olan vatandaşların yüreğine Başkan Büyükkılıç su serpti. Açıklanan toplanma alanı bilgilerine e-devlet üzerinden erişilebileceğini belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, çalışmalarında hummalı bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

Kayseri’de yaşanan depremlerin ardından vatandaş tarafından sorulan sorular artınca Başkan Büyükkılıç’ta konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamalarda şu sözleri kaydetti;” Her bireyin adresine tanımlı toplanma alanı mevcut. T.C. kimlik numaranızla e-devlete giriş yapın. Ardından AFAD’ın sunduğu hizmetlerden Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarını seçin. İkamet ettiğiniz adrese en yakın toplanma alanını belirleyin. Sadece bugünlere özel olarak değil, deprem bilinci oluşturmak adına uygulamamız gerekenler arasında yer alan ve sürekli hazırda bulunması gereken deprem çantanızı mutlaka hazırlayın. Evinize yakın birden fazla toplanma alanı olabilir, bu yüzden afet durumunda aile bireyleri ile bir araya geleceğiniz toplanma alanını kararlaştırın.”

Sözlerini vatandaşların güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade ederek noktalayan Başkan Büyükkılıç vatandaşların yüreğine su serpti.