Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer,  ziyaret gerçekleştirdiği Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde Başkan Metin Kösedağ ile görüşmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yapan Nevzat Özer, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kırık veya hasarlı kalpleri onarmakla sorumluyuz. Biz devletin büyüklüğünün resmi, devletin şefkat koluyuz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan hanım kadın ve çocuk politikalarında son derece hassas davranıyor. Bizlerde taşra görevimizi layıkı ile yerine getirmeye çalışarak, elimizden geldiğince iyileştirici çalışmalar yürütüyoruz. Belirli bir zaman dilimini kapsamayan bir bakanlığız. Bize 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz. Bakanlığımız bünyesindeki kişiler tüm alanlarda bilgi ve tecrübeleri ile sizleri aydınlatacaktır.

Kayseri’nin sosyal risk haritası hakkında çalışma yürütüldüğünü belirten Nevzat Özer, “Kayseri’nin sosyal risk haritasını geçtiğimiz aylarda çıkarttık. Yalın, çözüm ve sonuç odaklı bir çalışma yürüterek adeta Kayseri’nin fotoğrafını çektik. Yürüttüğümüz çalışma kapsamında Kayseri ve bağlı bulunan taşralarda kaç kişi intihar etmiş, uyuşturucu madde kullanan sayısının tespiti, ailelerin boşanma ve evlenme durumları, şiddet mağduru kadınlar, ekonomik zorluk yaşayan kişiler gibi 9 adet problem türü belirledik ve bu uygulamayı sadece Kayseri ile sınırlandırmayarak ilçelerimizi de dahil ettik.”

Nevzat Özer’in yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Metin Kösedağ, “Toplumumuzda çok önemli bir yere sahip olan aile kavramını son derece dikkatli çalışmalar yürüterek daha iyi konumlara taşıyorsunuz. Yapmış olduğunuz çalışmalar çok büyük önem arz etmektedir.