16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle milyonlarca SSK, Bağkur Emekli Sandığı emeklisi ikramiye ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip ediyor. İkramiye ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de geçtiğimiz bayramlardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Haziran civarında 3000 TL tutarındaki bayram ikramiyesinin verilmesi bekleniyor. Bayram ikramiyesine dair gelişmeler emekliler tarafından yakından takip edilirken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de belediye yönetimlerinin ikramiye ödemesi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini merak ediyorlar. Belediyeler de bayram ikramiyesi verilmesine ilişkin karar alınması durumunda resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunuyorlar.

Belediye Personeline ikramiye Ödemesi

Ülke genelindeki farklı belediyeler personellere sağlanacak olan ikramiyelere ilişkin haziran ayının ilk günlerinden itibaren açıklamalarda bulunuyorlar. Bu çerçevede, Altıeylül Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Altıeylül Belediyesi olarak ilk defa bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirilecek. Belediyede görevli olan memur çalışanlara 4000 TL’lik ikramiye ödemesi sağlamasına ilişkin karar alınırken, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli:

“Belediyemizde görevli olan memur çalışanlarımıza Altıeylül Belediyesi olarak tarihinde ilk bayram ikramiyesi vereceğiz. Çalışanlarımıza 4 bin TL ödeme yapılacak. Aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Turk Lirasi Emekliiii

Emekli İkramiyesi Tarihi

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli 4000 TL'lik ikramiye ödemesine ilişkin açıklamalarda bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerde çalışan personellere de ikramiye ödemesi sağlanmasına ilişkin kararlar alınması durumunda kamuoyu bilgilendirilecek. Belediye personellerine sağlanacak ikramiyelerin yanı sıra, emeklilere bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği de merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ikramiye ödemelerinin sağlanması için takvimlendirmenin devam ettiğini belirtmişti. Bu durumda, çalışmaların tamamlanmasının ardından 10 Haziran civarında ikramiye ödemelerinin başlaması bekleniyor. Bakanlık da detaylı ödeme takvimine dair önümüzdeki günlerde resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacak.

Editör: Ali Ölmez