Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler süreci kapsamında Saadet Partisi’nin bulunduğu Millet İttifakı ile iktidar cephesindeki Cumhur İttifakı’ndaki son gelişmeleri de kendisi ve partisi açısından değerlendirdi.

Erdoğan’ın TBMM’de sandalye çoğunluğunu dikkate aldığını ancak esasen Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmayı hedeflediğini düşündüğünü belirten Karamollaoğlu, “Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu partilerden azar azar da olsa oy devşirebilirse bu avantajına. İşte HÜDA PAR için ortadaki rakamlar belli. Buna demek ki ihtiyaç duyuyor. Onun için Tayyip Bey’in yaklaşımında nerede küçük de olsa bir oy potansiyeli görüyorsa onu alabilmek için bir hamle yapmayı gerekli gördüğünü düşünüyorum. Ben şu anda Tayyip Bey’i biraz panik içinde görüyorum. İnsan endişeli ve tedirgin olunca, bir yerden bir şeyler kazanıyorum derken öbür taraftan da kaybeder” sözlerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kaybetme ihtimalini gördüğünün altını çizen Karamollaoğlu “Onun için de her yola başvurmaya ihtiyaç duyuyor. Her çareyi arıyor. Bundan dolayı da insan çok rahatlıkla hata yapar. Yani benim şu oyu alırken neyi kaybederim düşüncesi orada ki yürümüyor anladığım kadarıyla” cümleleriyle fikrini belirtti.