Kapadokya Gastronomi Festivali, bu yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlendi. Festivalde, Kapadokya'nın geleneksel lezzetleri ve baharın gelişinin kutlaması yapıldı. Etkinlik, Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile gerçekleştirildi.

Kapadokya Gastronomi Festivali 5-6 Mayıs Tarihlerinde Düzenlendi

Festivalde, Kapadokya'nın değerli şeflerinin öncülüğünde "Kapadokya’da Bahar Sofraları" sunuldu. Ayrıca, Mustafapaşa'nın en iyi turizm köyü olarak tescil edilmesi ve gastronomi festivali gibi önemli konular da ele alındı. Etkinlik kapsamında, Kapadokya Üniversitesi Enstitü Konağı, Old Greek House (Asmalı Konak), Serafim Konağı gibi mekanlar ziyaret edildi.

Festival, Kapadokya Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi'nde düzenlenen Hıdırellez müzikleri ve ritüellerinin yanı sıra, bölge mutfağının örnekleri ile devam etti. Etkinlikte, gastronomi alanında uzman isimlerin katılımıyla seminerler düzenlendi. Ayrıca, Cemil Köyü'nün ziyareti ve akşam yemeği ile festival sona erdi.