Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada; kahvehane sahibini bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Ö.A.G, kavgaya karışan diğer tutuksuz sanıklar O.G, B.C. ve H.O.C ile vefat eden S.C isimli şahsın aile üyeleri ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Ö.A.G konuşma sırası kendine gelince, olayın yaşandığı gün akrabası ve aynı zamanda kahvehanin diğer ortağı olan O.G'nin kendisini aradığını ve kahvehaneye çağırdığını söyledi. Kahvehaneye gidince yaşanan tartışma ve kavga sırasında kendilerini korumak için elinde bulundurduğu bıçağı dikkat etmeksizin rastgele salladığını ve kimseyi öldürmek gibi bir amacının olmadığını da aktardı. Mahkeme heyetinden tahliyesini talep etti.

Maktul S.C'nin oğlu ise olayın yaşandığı gün babasının kendisini aradığını ve kahvehaneye çağırdığını söylerek konuşmasına başladı. Kahvehaneye varınca orada bulduğu bir sopayla kendilerini savunmaya başladığını ve elinde bıçak olan Ö.A.G'ye vurduğunu ekledi. Babasının yaşanan arbede sırasında bıçaklandığını ve kanlar içinde yerde yattığını da söyleyerek, karşı taraftan şikayetçi oldu.

Maktul S.C'nin eşi de kocasının suçsuz yere öldürüldüğünü ve Ö.A.G'nin 4 çocuğunu yetim bıraktığını vurgulayarak karşı taraftan ne olursa olsun şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkları ve tanıkları dinledi. Sanık Ö.A.G'nin tutukluluk halinin devamına hükmederek eksikliklerin giderilmesi için mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

Olayda ne olmuştu?

2022 yılında Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bulunan bir kahvehanede 2 ortak arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı ve tartışmanın şiddeti giderek kavgaya dönüştü. Her iki ortak da kendi yakınlarını kahvehaneye çağırdı ve tansiyon çok yükseldi. Kahvehane ortaklarından S.C, kavga ettiği diğer ortağının kuzeni Ö.A.G tarafından bıçaklandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.