Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da toplumun farklı kesimlerinde bulunan dezavantajlı gruptaki bireylere destek ödemeleri iletti. Evde bakım maaşından sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarından aile destek paketi ödemelerine kadar farklı sosyal yardım ödemeleri 10-20 Mayıs tarihleri arasında iletilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı da cuma günleri tarımsal destekleri sağlıyor. Her iki bakanlığın destek ödemelerine ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere ilgilendiren düzenlemelere dair bilgilendirmede bulunuyor.

Tarım Bakanlığı Çiftçi Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde çiftçilere desteklerin sürdürüleceğini duyururken, çeşitli desteklerdeki artışları da açıkladı. Gerçekleşen artış neticesinde organize tarım bölgesi yatırımı yapacak üreticilere ilk defa faiz indirim uygulanırken, küçük ekipman kredisi 250.000 TL seviyesine yükseltildi. Gençlerin tarım alanında iş ve işletme sahibi olmalarını teşvik etmek için genç çiftçi kredisi limiti 1.500.000 TL'den 2.500.000 TL seviyesine yükselirken, kadın çiftçiler için de projeler hız kesmeden devam ediyor. Bu durumda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kadın çiftçi kredisi de 2.500.000 TL seviyesine yükseldi. 2024 yılı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı hibeye esas proje limitiyse 7 milyon TL'den 14 milyon TL seviyesine yükseldi.

Turk Lirasi Ozel Sekt R Zammi

Çiftçilere 2024 Mayıs Tarımsal Destek Ödemeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı çeşitli kredi desteklerinde gerçekleşen artışlara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde bulunan çiftçiler tarımsal destek ödemeleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, önümüzdeki haftalarda cuma günleri tarımsal destekler verilebilir. Farklı alt başlıklardan oluşan mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesini bu hafta cuma günü verilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile ödemenin alt başlıklarında ve tutarlarına dair kamuoyu aydınlatılacak.

Editör: Ali Ölmez