Konuşmasında ilk sözlerini Ak Parti İktidarında yaşanan sorunlara değinerek değerlendirme yapan Akşener;  “Bu kararla beraber; ya millet iradesini, yeniden hakim kılacağız; ya da sarayın, büyüyen gölgesinde, kaybolacağız. Ya Cumhuriyetin yeni asrını, hep birlikte müjdeleyeceğiz; ya da ucube bir sistemin, ilelebet devamına, boyun eğeceğiz. Eminim ki o kutlu gün geldiğinde, kazanan Türkiye olacak!’’ sözlerini kaydetti

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasındaki büyük ayrıma ilişkin yaptığı konuşmasında tarafların arasındaki farkı;  ‘’Bir tarafta seçim kazanmak uğruna; kadınlara, şiddeti, ölümü, tacizi, tecavüzü reva görenler var. Diğer tarafta ise kadınların, çocukların, gençlerin; hakkını, hukukunu, koruyup, iyileştirmek isteyenler var. “ şeklinde özetleyen Akşener, ‘’Madem tüm kabine üyeleri, vekil adayı olmaya, karar verdiler; istifa etsinler, öyle aday olsunlar!’’ şeklinde konuştu.

Genel Başkan Akşener, Bakan Nebati’nin bir süredir ortalıkta görünmediğini ‘’Memlekette ekonomi perişan, esnaf kan ağlıyorken, çiftçi, tarlasına, yaşlı gözlerle bakıyorken kayıp bakan Nemo’nun neden ortalıkta olmadığını, bileniniz var mı? “ sorusunu kamuoyuna yöneltti.

Asgari ücrete de değinen İyi Parti Genel Başkanı Akşener, uzun süredir gerçekleştirilemeyen eylemlerin son zamanlara sıkıştırılmasına değindi ve Hatay'da boş araziye temel döküp, temeli olmayan hastanenin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

Sözlerini; “’Önce millet, önce memleket’’ diyerek yola çıktıklarını belirterek sonlandıran Akşener bugüne kadar da bu yoldan sapmadıklarını söyleyerek açıklamasını noktaladı.